17. sep, 2014

Årets siste runde i Racing NM for 2014

12- 14 September gikk 7. og siste runde for 2014 av stabelen. Det ble ei helg med litt motgang da både bil og fører var litt småsyke i starten. Dette løste seg til slutt 🙂.

 

 

Det var nytt oppsett på understell og nye bremser fra NCT som skulle læres og bli vant med denne helga.

 

 

Fredag 12.9:

Vi kom forholdsvis tidlig denne dagen for å trene, det var desverre regn i lufta som kom for fullt under tidskval. Vi slet med festet på regn med sliks, men fikk tilslutt 6. start spor til lørdagens første finale.

 

Finale 1, Lørdag 13.9:

Første finale gikk kl 1115. Bilen begynte å fuske de 3 siste rundene, dette tapte jeg en plassering på og kom til slutt inn som nr 7. Det var nåla i forgasseren som hadde hengt seg så forgasserene rant over, fikk åpnet og gjort reint inne i forgasserene, samt byttet filter for å være på den sikre siden.

 

Finale 2:

Andre finale denne dagen gikk kl 1600. Bilen fungerte godt og jeg kjørte inn det tapte fra forige løp, kjørte meg opp bak 4. og 5. plass, men så begynte det å blinke i lamper inne i bilen når det var igjen 2 runder, det gikk ikke som det skulle. Måtte ta en stopp i bunn av angsten før jeg kom meg avgårde igjen. Ble en 6. plass i dette løpet. Det var plusskabelen til dynamoen som hadde smeltet og lå innat gods på karosseriet, så det var flaks at det ikke tok fyr. Dynamo og ledninger ble fjernet og bilen satt på lading, fikk kjøre uten dynamo den siste finalen.

 

Finale 3, Søndag 14.09:

Hadde begynt å føle meg bedre i formen, bilen var frisk og jeg hadde blitt vant til endringene som var gjort på bilen. Her hadde jeg en god figth med en Audi flere runder, kom meg forbi tilslutt, og bilen forran der. Alt var perfekt, kjørte meg opp til de som knivet om 2. og 3. plass men dessverre var det ikke flere runder igjen og løpet ble flagget av. Hadde vi ikke måttet kjøre 2 runder bak safetycar i dette løpet, så hadde jeg kommet meg forbi! Men vi klarte å kjøre andre beste runde tid i GT4, som er over sekundet rakere enn min forige beste tid 🤪, dette lover bra til neste år, og en stor seier i seg selv at jeg klarte og komme ned på 1:36 tallet. Det nye oppsettet i understellet og nye bremser gjorde susen!

Liten film her fra siste finalen:

http://youtu.be/jrIHdS7VvSA

 

 

Det ble til slutt en 7. plass i NM sammendraget i år, i min første fulle sesong. Det har vært mye å ta tak i, både på bil og fører. Så 2015 sesongen ser svært lovende ut, med en bil som nå fungerer godt 😀.

 

En stor takk til teamet Camilla, Kværner og Jo som har gjort dette mulig, og har gjort at jeg kan fokusere på kjøring under finale helgene! 👍 

Og ikke minst sponsorene mine:

Motul som ga meg muligheten, og har sørget for at maskineriet på Escorten har hatt det bra med kvalitets olje hele sesongen!👍

De snille menskene som har bidrat med dekk og verktøy gjennom sesongen. Uten dette hadde det ikke blitt noen forbedring i rundetidene! 👍

Mine trofaste suportere familien Olsen, takk for all gøy og morro 😀😀.

 

Nå er blir det en stor service på bilen, og noen små forbedringer i vinter, som vil gjøre den enda raskere, blant annet skal jeg ha servo styring neste år!! 🙂